ceturtdiena, 2012. gada 16. februāris

Lūšu medības 2012
   
Lūsi daudz mednieki un, protams, ne tikai mednieki pat nav redzējuši. Lūsis ir ļoti uzmanīgs un grūti pamanāms dzīvnieks. Tieši tāpēc sajūtas to nomedījot ir īpaši pacilātas, jo tā bez šaubām ir liela veiksme. 
2011/2012.g. medību sezonā medību dieviete Diāna mani apveltīja ar diviem lūšiem. Abi tika nomedīti dzinēj-medībās, turklāt vienā un tajā pašā mastā , taču ar nepilnas nedēļas intervālu.
      Tomēr šis gads atkal ir ar savām iezīmēm un tendencēm, proti, novērojumi, rezultāti un sekas liecina par to, ka lūšu skaits, vismaz manā medību iecirknī, ir par daudz (domāju, ka vairāki cilvēki un no dažādiem reģioniem šim apgalvojuma piekristu).
Piemēram, 21.janvārī dzinējmedībās nebūt neejot un nemeklējot speciāli tās vietas, kur lūši ir visbiežāk (jo limits jau izsmelts ZA v-ba.), bet faktiski lencot vienkāršākos ceļus tika manīti vismaz 7 kaķi atsevišķās vietās (pēdas..). Uzsveru vārdu vismaz un nelencot tās vietas, kur ir kaķi...
Pēc sava medību iecirkņa un tempiem kā limits tiek izpildīts kā parādās sniegs spriežu, ka lūšu populācija ar katru gadu (ne jau visos reģions) pieaug. 
Atliek vien pagaidām cerēt, ka nākošās ziemas sniegs būs ierastākā laikā un procentuālais limitu sadalījums pa virsmežniecībām sāksies tāpat kā šajā gadā, proti, ar 2.janvāri.
Stirnām jānovēl izturība... 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru